Societat 26/08/2020

Les restriccions del Regne Unit i d'Alemanya fan que 144 hotels de Mallorca tanquin les portes

A mitjan agost un 47% dels 850 associats a la FEHM estaven oberts

Ara Balears
2 min
Turistes a la Platja de Palma.

PalmaUn total de 144 hotels de Mallorca han tancat les portes durant el mes d'agost. Així ho ha manifestat aquest dimecres la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, i el president de l'Agrupació de Cadenes Hoteleres de Mallorca (ACH), Gabriel Llobera, en un vídeo. Aquest fet es deu a les restriccions que Alemanya i el Regne Unit –els dos principals mercats emissors de l'Arxipèlag– han imposat als ciutadans que retornin de les Illes. "Després de les denúncies d'alguns governs europeus sobre les restriccions de mobilitat, més de 140 establiments que havien obert, després de fer un gran esforç econòmic, tornaran a tancar", ha apuntat Llobera.

Segons apunta Efe, a mitjan mes d'agost, quan Alemanya va recomanar no viatjar a les Balears, un 47% dels 850 hotels associats a la FEHM estaven oberts, però la caiguda del turisme ha fet que molts haguessin de tancar. Davant aquesta situació, Llobera considera que "ara més que més és necessari que els governs protegeixin les empreses i les alliberin de càrregues fiscals".

Per això, Llobera demana que s'allarguin els períodes de carència dels crèdits i se suspenguin impostos, perquè "hi ha empresaris que no han pogut obrir i els que ho han fet ha estat amb un nivell d'activitat molt baix". Pel que fa als Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), "està clar que s'han d'estendre perquè els treballadors estiguin protegits fins que reiniciem l'activitat", ha apuntat.

Per part seva, Frontera ha recordat que "la majoria dels turoperadors han tancat la seva operativa fins a la primera setmana de setembre o a mitjan mes". No obstant això, la presidenta de la FEHM intenta tenir una actitud optimista i espera que l'evolució de la pandèmia evolucioni a millor per tal que el turisme es reactivi al setembre".

stats