Societat 20/03/2020

Els hotels de les Balears tanquen les portes

Hi queden menys de 15.000 turistes

Ara Balears
1 min
Entre aquest cap de setmana i dilluns quedaran tancats pràcticament tots

PalmaA les Balears ja hi ha menys de 15.000 turistes. Estan allotjats en cases de lloguer vacacional i els 130 hotels que encara estan oberts, la majoria a Mallorca, ja que a Menorca i Eivissa pràcticament no hi ha cap visitant, segons indica l'agència Efe.

Una de les zones amb més allotjaments turístics de tot l'Arxipèlag és la Platja de Palma. Abans de l'estat d'alarma hi havia uns 58 hotels oberts a la zona amb gairebé 20.000 places disponibles. Per a la Setmana Santa es preveia una ocupació del 65%, però la cancel·lació dels viatges de l'Imserso i l'avanç de la pandèmia ha provocat que els hotels de la zona anassin tancant. De fet, aquest divendres només hi ha 23 establiments amb les portes obertes i 13 les tancaran durant el dia. Els 10 restants aniran tancant entre el cap de setmana i dilluns.

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), que representa uns 850 establiments turístics, quasi el 90% dels que hi ha l'illa, ha indicat que fa una setmana n'hi havia 210 d'oberts i que han anat tancat a mesura que avançava la malaltia.

Ara mateix, Mallorca és una illa confinada a causa del coronavirus. Aquest dijous es varen començar a aplicar les restriccions d'entrada a les Balears. Ja només hi poden accedir en avió els residents que arriben des de la Península. Els pocs vols internacionals que continuen arribant venen gairebé buits, sobretot per endur-se els milers de turistes que encara intenten sortir de l'Arxipèlag.

stats