Societat 21/07/2020

65.000 negocis de l'hostaleria del territori espanyol podrien tancar aquest any

El sector preveu que les vendes caiguin més d'un 50%

Ara Balears
2 min
Només un 16% dels negocis del sector calcula que el 2021 podrà tornar a facturar el mateix que abans de la crisi sanitària

PalmaUns 65.000 negocis d'hostaleria del territori espanyol podrien tancar aquest any, ja que la facturació caurà més d'un 50%. Així ho preveuen els hostalers, un sector que també ha advertit que els rebrots i el "caos" amb què ha respost l'Administració estan agreujant la delicada situació del sector. Per això, demanen al govern espanyol que actuï de manera "àgil" en lloc de decantar-se per confinaments generalitzats, segons recull Efe.

Així mateix, han reclamat mesures que estimulin els ciutadans, com, per exemple, l'entrega de bonus per consumir en bars i restaurants, i han incidit en el fet que una part dels fons que procedeixen del pla de recuperació acordat a Brussel·les s'hauria de destinar a donar ajudes directes al sector per evitar que es destrueixi part del teixit empresarial i que Espanya perdi competitivitat en l'àmbit turístic. De fet, el càlcul que ha fet Hostaleria d'Espanya apunta a una pèrdua d'ingressos superior als 60.000 milions d'euros durant el 2020, i un sondeig fet a escala interna reflecteix que tot just un 16% dels seus membres calcula que el 2021 podrà tornar a facturar el mateix que abans de la crisi sanitària.

"Hi ha por al contagi entre els consumidors, malgrat els esforços del sector a implantar les mesures de seguretat acordades, i això redueix la demanda. Així mateix, hi ha zones on aquest cap de setmana la caiguda ha estat major perquè els rebrots tenen un impacte afegit molt significatiu", ha advertit el secretari general de l'associació, Emilio Gallego.

En aquest sentit, el director general de Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB), Mauricio Garcia de Quevedo, ha assenyalat que Espanya s'enfronta a una "crisi econòmica d'enorme magnitud". També ha recordat que la caiguda de l'hostaleria repercuteix directament en el 30% de la indústria alimentària i en altres sectors com la distribució.

stats