Successos
Societat 11/01/2024

Detingut un home que s'havia atrinxerat a ca seva a Sóller i havia amenaçat de matar la seva mare

Un agent de la Guàrdia Civil ha resultat ferit, però el seu estat és lleu

2 min
La zona ha estat acordonada. Dos agents armats fent feina.

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut un home de 49 anys que s'havia atrinxerat a ca seva a Sóller i havia amenaçat de matar la seva mare, armat amb un ganivet i una ballesta. L'home s'ha tancat a ca seva quan una patrulla ha anat a detenir-lo per altres fets: se'l cercava per una presumpta agressió sexual. Després d'unes quantes hores, agents d'aquest cos armat han pogut controlar la situació i han posat fora de perill la seva mare, una dona d'edat avançada.

Personal de les forces de seguretat al lloc dels fets.

Agressió sexual

Els fets han tingut lloc devers les 8 h quan la Guàrdia Civil de Sóller ha anat al seu domicili per detenir-lo per un presumpte delicte d'agressió sexual. Aquest dimecres, l'Institut Armat va rebre una denúncia per amenaces de mort i agressió sexual contra l'ara detingut per part d'una dona resident a Sóller. Per això, una patrulla de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil s'ha traslladat aquest dijous a primera hora al domicili del presumpte autor dels fets per detenir-lo.

Un agent entra al domicili.

Una vegada al domicili, l'home s'ha negat a obrir la porta i a sortir. En una actitud molt violenta, des de l'interior del domicili, ha amenaçat de matar els agents i la seva mare, que té un alt grau de dependència i es trobava a l'interior. Després que els agents li demanassin unes quantes vegades que s'entregàs i la negativa reiterada del sospitós com a resposta, s'ha organitzat un dispositiu amb la Unitat de Seguretat Ciutadana i un negociador. La Policia Local de Sóller ha participat amb feines de pacificació del trànsit i ha aïllat la zona.

Periodistes i curiosos al lloc dels fets.

Durant la negociació, l'home ha fet servir una ballesta i ha llançat fletxes des d'una finestra a l'exterior de l'habitatge. Finalment, al voltant de les 11 h, després d'unes quantes hores d'incertesa, la Guàrdia Civil ha tombat la porta d'accés de l'habitatge i l'ha detingut. En el procés, un agent de la Guàrdia Civil ha resultat ferit amb una contusió, però el seu estat és lleu. Una vegada reduït, l'home ha estat atès pels serveis d'emergència, que li han aplicat uns calmants a causa de la seva agressivitat. Ha estat traslladat al Centre de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Son Espases. També li han decomissat dues ballestes.

Una de les ballestes de l'arrestat.
stats