Succés
Societat 16/11/2023

Un home reconeix que ha matat una egua a cops a Mallorca

L'acusat assegura que la va matar per evitar-li sofriment

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaUn home ha reconegut aquest dimecres que va matar una egua a cops a Mallorca quan va quedar atrapada a un pas de bestiar a la finca on treballava. L'acusat ha assegurat que assassinar-la era l'"única opció" per evitar que l'animal continuàs sofrint.

Un cop reconegut el succés, l'home s'enfronta ara a una condemna d'un any i mig de presó i una inhabilitació de fins a quatre anys per fer feina a qualsevol finca o negoci agrícola. Aquestes penes han estat les reclamades pel Ministeri Públic i per l'Associació Balear d'Advocats pels Drets dels Animals (ABADA), que exerceix l'acusació particular.

L'advocat d'ABADA, Manuel Molina, no ha donat veracitat al testimoni de l'acusat ni a la justificació que la va matar per evitar que sofrís, ja que ha assegurat que tot i que és cert que l'egua estava atrapada, "estava tranquil·la i esperant ser rescatada". A més, ha denunciat que l'home no només la va matar a cops, sinó que la va esquarterar i la va amagar. De fet, ha defensat que si no fos que uns excursionistes la varen descobrir no sabrien res del cas. Amb tot, assegura que la versió de l'home és "incompatible" amb el gran nombre de cops que va rebre i el seu comportament un cop morta.

stats