Societat 05/02/2020

Un home de Palma estafa prop de 100.000 euros a més de 20 dones fent-se passar per un famós a internet

La Policia Nacional ha detingut el delinqüent, que enganava víctimes de tot Espanya

Ara Balears
1 min
Mallorca i Eivissa, escenari de milers de vídeos pornogràfics

PalmaLa Policia Nacional ha detingut un home de 53 anys a Palma que va arribar a estafar prop de 100.000 euros a una vintena de dones de tot Espanya, les quals coneixia a través de pàgines web per conèixer gent. Segons els agents, l'acusat "seduïa les víctimes amb identitats fictícies i fotos de joves atractius", fent servir imatges de diferents participants de programes de televisió.

L'acusat d'un delicte d'estafa "s'inventava una vida diferent per a cada víctima". Mentre que a algunes els deia que era a la presó i necessitava doblers per sortir, a altres els assegurava que era una persona influent a les Balears o que era enginyer aeroespacial, entre altres falsedats, segons asseguren fonts policials.

"Detectava les febleses i mancances socioafectives de les seves víctimes, amb la finalitat d'oferir-se a resoldre els seus problemes i així atreure-les", indica la Policia Nacional en un comunicat. A més, l'individu "prometia una relació duradora i una vida millor a les dones que sucumbien als seus encants", les quals "accedien a les peticions de l'home".

Així, aconseguia que les dones li fessin diferents transferències bancàries, tot i que "mai complia les seves promeses". Finalment, la relació s'acabava afeblint entre l'autor i les diferents víctimes quan aquestes deixaven d'ingressar-li doblers.

Els agents varen iniciar la investigació a Salamanca, on varen rebre una denúncia d'una víctima. A través d'aquesta es va poder esbrinar que el presumpte autor residia a Palma i detenir-lo. Malgrat que fins avui s'han recollit sis denúncies, la Policia Nacional estima que l'autor podria haver enganat una vintena de dones i la investigació continua oberta.

stats