Agressió sexual
Societat 29/01/2024

Un home nega haver abusat de la filla d'uns amics: "Vaig entrar a l'habitació per error, cercava el bany"

La menor assegura que l'home la va agafar amb força i la va sotmetre a tocaments

ARA Balears
2 min
Audiència Provincial

PalmaUn home ha negat aquest dilluns davant l'Audiència Provincial haver abusat sexualment de la filla menor d'edat d'uns amics un dia que hi quedà a dormir. Els fets haurien tingut lloc el passat 31 de gener de 2022 quan el processat i la seva parella anaren a sopar a ca uns amics a Marratxí i el matrimoni, finalment, hi quedà a dormir. Durant l'interrogatori, l'home ha admès que va entrar a l'habitació de la menor, de 12 anys, però ha dit que va ser per error, quan cercava el bany.

"Tot d'una em vaig adonar que no era el bany i la nina em va dir que era l'altra porta, li vaig donar les gràcies i vaig anar al bany", ha contat. Després d'això, diu que va tornar al sofà de la sala amb la seva dona. Per la seva banda, la menor ha dit que mentre tots dormien, l'home va entrar a la seva habitació, la va agafar amb força i la va sotmetre a tocaments. "Li vaig demanar que aturàs i va començar a dir que no passava res, que els meus pares estaven adormits i no se n'assabentarien, intentant persuadir-m'hi", ha dit la víctima davant el Tribunal. La menor ha expressat que l'home la subjectava amb una mica de força i no podia deixar-se anar, fins que en un moment donat ell va parar i es va asseure en un costat del llit. "Llavors jo vaig obrir la porta perquè se n'anàs. Després record ficar-me al llit i plorar", ha relatat.

Al cap d'aproximadament una hora, la menor se'n va anar al llit dels pares i els va contar el que havia passat. La mare ha explicat que la filla va arribar molt nerviosa preguntant si podia dormir amb ells, i la mare va notar que "s'aguantava el plor". Directament li va preguntar si l'home havia entrat a la seva habitació: "Per instint de mare, t'adones que no es tracta només d'un malson". Llavors, els pares de la víctima es van enfrontar a l'acusat i aquest va negar haver abusat de la menor. "Deia que estàvem bojos", han expressat els progenitors de la víctima. El varen fer fora i van cridar a la Guàrdia Civil. "Li vaig dir que sortís abans que passàs alguna desgràcia", ha recordat el pare.

Mentrestant, l'esposa de l'acusat ha defensat el seu cònjuge donant suport a la seva versió. Per part seva, la psicòloga de la Unitat de Valoració d'Abús Sexual Infantil (Uvasi) que es va entrevistar amb la menor s'ha ratificat en la seva conclusió que el seu testimoni reuneix els criteris de credibilitat. La Fiscalia demana per a l'acusat quatre anys de presó, una ordre d'allunyament de la víctima durant cinc anys i una indemnització de 2.000 euros. El processat ha consignat aquesta quantitat a l'Audiència, per la qual cosa el seu advocat demana que, en cas que resulti condemnat, s'apreciï un atenuant de reparació del mal. El judici ha quedat vist per a sentència.

stats