Judici
Societat 04/10/2023

Un home accepta deu anys de presó per haver intentat assassinar el seu oncle a sa Pobla

Els fets es remunten a maig del 2021, quan un horabaixa, al domicili de la víctima, l'individu s'hi va dirigir amb un ganivet

ARA Balears
2 min
L'acusat durant el judici

PalmaUn home ha acceptat deu anys de presó després de reconèixer haver intentat assassinar el seu oncle a punyalades a sa Pobla. La Secció Primera de l'Audiència Provincial de les Balears ha acollit aquest dimecres el judici, en el qual el condemnat ha admès que apunyalà diverses vegades la víctima. Per la seva banda, la cosina de l'acusat, ha declarat en qualitat de testimoni que, el dia dels fets, en sentir els crits del seu pare, hi va acudir corrents i el va veure al terra estirat i ple de sang.

"Hi havia el meu cosí i la meva mare, que havia entrat en aquell moment", ha afegit, a la vegada que ha afirmat que va veure el ganivet amb el qual el va apunyalar. La Fiscalia, que inicialment demanava una pena d'11 anys de presó, ha rebaixat finalment la petició a deu anys tenint en compte que, en el moment del succés, l'home tenia les facultats lleugerament afectades, així com per haver reconegut els fets.

El Ministeri Públic reclama igualment una indemnització de 148.975 euros per als hereus de la víctima, que va morir al gener de 2022 per causes no relacionades amb el cas, i una ordre d'allunyament durant 20 anys, que ha estat conformada per la defensa de l'acusat. Els fets es remunten a maig de 2021, quan un horabaixa, mentre es trobava al domicili del seu oncle, l'individu es va dirigir a la víctima amb un ganivet i, sense motiu aparent, va començar a apunyalar-lo al cap, el coll i les espatlles, fins que els crits de la víctima van alertar uns familiars.

Cal ressaltar que, prèviament a l'intent d'assassinat, l'individu havia cercat per Internet com matar un home de 120 quilos. La brutal agressió va derivar en 140 dies de convalescència, 90 d'ells en estat molt greu, i va provocar seqüeles físiques i estètiques a la víctima.

stats