Abús sexual
Societat 24/05/2023

Un home accepta dos anys de presó per abusar sexualment del seu nebot menor d'edat a Sóller

El judici ha acabat en acord entre les parts

ARA Balears
2 min
L'acusat, durant el judici a l'Audiència Provincial de les Balears.

PalmaUn home acusat d'abusar sexualment, en reiterades ocasions, del seu nebot menor d'edat, ja que tenia nou anys en el moment dels fets, ha acceptat una condemna de dos anys de presó. Segons ha informat Europa Press, l'Audiència Provincial de les Balears ha acollit aquest dimecres el judici, que finalment ha acabat en acord entre les parts. Per a la condemna s'ha tingut en compte l'atenuant de reparació del mal, en haver abonat amb anterioritat la responsabilitat civil que se sol·licitava (14.000 euros).

També se li ha imposat la mesura de llibertat vigilada durant vuit anys, la inhabilitació d'exercir qualsevol professió que comporti contacte amb menors per un temps de set anys i la prohibició d'acostar-se a menys de 300 metres o comunicar-se amb la víctima durant vuit anys. A més, s'ha acordat la suspensió de la pena privativa de llibertat sota la condició de sotmetre's a un programa formatiu d'educació sexual i no delinquir durant un temps de quatre anys.

La Fiscalia va detallar en el seu escrit que, aprofitant que cada divendres el nin dormia a la casa del condemnat, a Sóller, l'home es tombava amb la víctima –una vegada la seva dona s'havia aixecat del llit– i l'obligava a fer-li una masturbació. En una altra ocasió, el fiscal sosté que en el garatge de l'habitatge, l'imputat li va dir al menor que s'assegués a la part posterior del cotxe i de la mateixa manera el va obligar a fer-li tocaments. Una altra vegada, en aquest cas a la casa de la padrina del nin, l'home es va tombar al costat d'ell i va repetir les mateixes accions anteriors.

El Ministeri Públic detalla que aquest tipus de fets van ocórrer, almenys, tres vegades més, una d'elles estant l'acusat en el sofà juntament amb la seva dona i el germà menor de la víctima. Durant tot aquest temps l'encausat li deia al nin que no havia de contar res i li prometia regals que mai no li comprava.

El 14 de desembre de 2020, un jutjat de Palma va dictar ordre d'allunyament en favor del menor i la prohibició que l'acusat pogués anar a Sóller excepte per acudir al seu lloc de feina.

stats