Robatori
Societat 06/06/2023

"Hola papà, aquest és el meu nou número": la Policia adverteix d'una nova estafa

Tot comença quan els pares reben un missatge de text d'un contacte que no tenen guardat a la memòria del terminal

ARA Balears
2 min
Imatge de la conversa de l'estafa

PalmaAgents de la Policia Nacional han alertat d'una estafa amb la qual es fa creure als pares de menors que el seu fill té problemes amb el mòbil i necessita doblers per arreglar-lo. Segons ha informat la Policia aquest dimarts, s'ha produït un augment de denúncies mitjançant una estafa a través d'una aplicació de missatgeria instantània.

Tot comença quan els pares reben un missatge de text d'un contacte que no tenen guardat a la memòria del terminal i que diu quelcom semblant a: "Hola, papà, el meu telèfon està romput i tenc un telèfon temporal. No puc telefonar. Em pots enviar doblers per poder-lo arreglar o comprar-ne un?". En aquest moment, i per la immediatesa del missatge, el progenitor fa el pagament, a un compte que li passin o 'bizum'. Els doblers no arriben a mans del seu fill, sinó a algú que desconeix. Llavors, el presumpte autor, en rebre els diners, el treu del compte immediatament i l'envia a una altra destinació, per evitar que quedi bloquejada la transacció.

Aquest modus operandi s'està estenent molt ràpidament en les últimes setmanes. De fet, s'ha registrat una mitjana de dues a tres denúncies diàries, sent diferents les quantitats pagades, des de 200 fins i tot en algun cas 8.000 euros. Per això, des de la Policia Nacional s'ha fet un comunicat en el qual apunten que, en trobar-se en aquesta situació, el millor és cridar directament a la persona que se suposa que té problemes o bé verificar mitjançant un altre mètode si tal extrem és verídic. Així mateix, han precisat que una altra dada a tenir en compte és que normalment en aquesta mena de missatges s'usa un espanyol traduït, en el qual sol haver-hi faltes.

stats