Societat 12/11/2018

Hazte Oír du a terme una conferència a Palma després d'haver de canviar el lloc per anul·lació de l'hotel previst

El president del Consell celebra la decisió de l'establiment hoteler, tot i que finalment l'acte va tenir lloc a l'Auditòrium

Carles Tudurí
2 min
Membres de l'entitat Hazte Oir entregant al Parlament una Proposició no de Llei.

PalmaL'organització ultraconservadora Hazte Oír ha hagut de canviar el lloc de la seva conferència a Palma contra "la ideologia de gènere", després que l'hotel on estava previst l'acte havia comunicat la decisió d'anul·lar la reserva, tot fent cas a una petició de l'associació LGTBI Bens Amics. Finalment, la conferència va tenir lloc a l'Auditòrium de Palma.

La cadena hotelera HM havia decidit cancel·lar la reserva d'una sala per a la conferència que tenien previst fer en un dels seus establiments Agustín Laje i Nicolás Márquez amb el títol "Marxismo, feminismo y LGTBI" i impulsada per l'organització ultraconservadora Hazte Oír sobre la ideologia de gènere.

Entre els que han celebrat la decisió hi ha el president del Consell, Miquel Ensenyat, que ha assegurat que aquesta entitat "no té cabuda en cap societat igualitària i diversa com la nostra"

L'entitat Ben Amics havia enviat una carta al propietari de la cadena, Antoni Horrach en la qual s'explicava que aquesta activitat es convocava "amb l'objectiu de difondre un missatge transfòbic que promou la discriminació i l'odi contra les persones transsexuals i transgènere". Per això, l'associació demanava a l'empresari que rebutjàs aquesta activitat, cosa que finalment ha fet. Ben Amics s'ha fet ressò a les xarxes socials de la decisió de l'hotel i l'ha felicitat per la seva "responsabilitat".

Ben Amics també va iniciar dilluns a la tarda una campanya de darrera hora a les xarxes per pressionar l'Auditòrium de Palma perquè no deixés fer la conferència a les seves instal·lacions, però finalment l'acte es va celebrar a Palma.

El portaveu d'Hazte Oír, Javier Villamor, i el president de Valores Baleares, Juan José Tenorio, havia presentat hores abans una proposició no de llei en què demanen als partits polítics que impedeixin la imposició o divulgació del que denominen "ideologia de gènere" des de les administracions públiques.

Els dos conferenciats, autors del "Libro negro de la Nueva Izquierda", també varen assistir a la presentació d'aquesta proposta al Parlament.

stats