Societat 03/03/2017

Madrid multa la caravana d'Hazte Oír, que ara circula amb interrogants al missatge transfòbic

El president de l'associació creu que és víctima de la "inquisició gai". La Moncloa mantindrà la declaració d'"utilitat pública" que Fernández Díaz va atorgar a l'entitat

Ara
3 min
L'autocaravana d'Hazte Oir, amb el lema amb interrogants, a la plaça Cibeles de Madrid, davant de la seu del consistori. EFE

MadridL'associació ultracatòlica Hazte Oír està disposada a mantenir el desafiament de la seva campanya transfòbica fins a les últimes conseqüències, malgrat que el jutge hagi prohibit circular a l'autobús amb el lema 'Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t’enganyin: si neixes home, ets home; si ets dona, seguiràs sent-ho'. L'entitat ha arrencat aquest divendres una segona fase publicitària de la campanya amb la posada en circulació d'un segon vehicle, ara una autocaravana, amb el mateix lema però envoltat d'interrogants enganxats a última hora per intentar burlar la decisió judicial: '¿Els nens tenen penis? ¿Les nenes tenen vulva?'.

Un agent de circulació de l'Ajuntament de Madrid ha multat l'autocaravana quan, al voltant de les 13.30 h, s'ha instal·lat a la plaça Cibeles, just davant del consistori, perquè incomplia l'ordenança municipal de publicitat a la via pública, ja que no tenen permisos, segons ha explicat el president d'Hazte Oír, Ignacio Arsuaga. Amb tot, no l'han immobilitzat com van fer dimarts amb el bus i minuts després ha continuat circulant.

El nou vehicle d'Hazte Oír per burlar la prohibició del jutge. EFE

La imatge més xocant és que la caravana s'ha trobat a la Cibeles amb un altre autobús, el del programa 'El Intermedio', del Gran Wyoming, que portava el missatge oposat: "La identitat de gènere no s'escull. Que no l'escullin d'altres per tu".

Per al president de l'entitat ultracatòlica, estan sent víctimes d'una "inquisició gai" que està imposant la seva dictadura. L'associació no vol donar la batalla per perduda i, fins i tot, recorrerà la decisió. De fet, confien que l'autobús pugui tornar a circular a partir de dilluns. A més, l'organització presentarà una querella per injúries i calúmnies contra els que aquests dies estan atemptant "contra la seva llibertat d'expressió", com ara l'Ajuntament de Madrid.

La Moncloa nou mou fitxa

L'allau de condemnes del PP a Hazte Oír aquesta setmana ha estat generalitzada, amb missatges de suport a la comunitat LGTB, però la Moncloa no té intenció de moure fitxa per retirar a l'associació la declaració d'"utilitat pública" que el ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz els va atorgar el 2013 i que els comporta beneficis fiscals. "Aquesta qüestió és competència del ministeri de l'Interior, i com que som en un estat de dret, si hi ha una resolució judicial en aquest sentit, el ministeri de l'Interior procedirà en conseqüència, però cal esperar que existeixi una resolució judicial", ha considerat el portaveu de l'executiu central, Íñigo Méndez de Vigo, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Un jutge prohibeix circular al bus transfòbic d’Hazte Oír

Lla decisió del jutge, dijous, de prohibir la circulació de l'autobús arriba després que la Fiscalia de Madrid demanés dimarts a la nit la prohibició del bus, que va ser immobilitzat de manera cautelar per un presumpte delicte d'odi i d'alteració de la pau pública.

A Catalunya, on l'autobús havia d'arribar aquest dissabte i fer parada a Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat, el Govern també va obrir un expedient per comprovar si es vulnera la llei contra l'homofòbia. Els ajuntaments implicats van fer front comú per evitar que el vehicle s'aturi als municipis i van anunciar possibles multes.

stats