Societat 16/05/2020

Habtur denuncia que el decret de reactivació econòmica "discrimina" el lloguer turístic

Considera que les mesures aprovades només beneficien els hotelers i reclama que als habitatges vacacionals tampoc computin els menors de 15 anys

Ara Balears
1 min
Turistes esperant entrar a un habitatge turístic

PalmaL'Associació d'Habitatges Turístics de les Balears (Habtur) ha expressat aquest dissabte "estupefacció" pel decret llei de reactivació econòmica aprovat dimecres pel Govern balear, perquè considera que mostra un "clar tractament discriminatori" al lloguer vacacional i, en canvi, afavoreix només el sector hoteler.

"El lloguer vacacional és la principal palanca de reactivació econòmica davant la greu crisi provocada pel coronavirus", defensa. L'associació creu que "si hi ha una opció turística que pot garantir la seguretat i les condicions sanitàries del viatger és el lloguer vacacional". Considera que és "una opció que molts de turistes escolliran perquè evita l'aglomeració de persones en recintes tancats".

"Difícil d'entendre que la prohibició del lloguer turístic als unifamiliars de Palma contribueixi a la reactivació econòmica. Difícil d'entendre que, amb l'excusa de reactivar momentàniament l'activitat econòmica, es permetin increments de volum construït del 15% que quedaran per sempre", argumenta.

Habtur demana que si els menors de 15 anys no computen com a plaça als hotels, tampoc ho facin als habitatges vacacionals, "que molt possiblement serà la primera oferta d'allotjament disponible per als turistes aquest estiu", diu.

stats