Societat 30/05/2018

El Govern i Cort impulsen habitatges de protecció oficial a la Calatrava, Amanecer i la Soledat

Aquest dimecres s'ha presentat una promoció d'HPO al carrer Salvador Espriu, al barri de l'Amanacer, amb dos edificis de capacitat per a 150 persones

Aina Riera Serra
2 min
Més habitatges de protecció oficial a Sa Calatrava, Amanecer i la Soledat

PalmaLa presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha assistit aquest dimecres a la presentació d'una promoció d'habitatges de protecció oficial al carrer Salvador Espriu, al barri de l'Amanecer, a Palma.

El projecte preveu la construcció de dos edificis, un de 19 habitatges i amb capacitat per a 118 persones, que es podria fer en dues plantes, i un altre de 8 habitatges i capacitat per a 32 persones. Les parcel·les tenen 2.810 metres quadrats i 429 metres quadrats, respectivament.

Està previst que les obres comencin a final d'any.

Més habitatges de protecció oficial a Sa Calatrava, Amanecer i la Soledat

La inversió per a la construcció dels edificis, valorada en 3,2 milions d'euros, seria a càrrec íntegrament de l'Ibavi. Els nous pisos seran destinats a lloguer per a les persones amb necessitats habitacionals. La intenció és que el preu del lloguer no superi el 30% dels ingressos familiars.

La presidenta ha recordat que aquetsa presentació es fa en el context de l'aprovació de la Llei d'habitatge i que durant el 2018 es construiran 511 habitatges de protecció oficial.

A la Junta de Govern de Cort també s'ha informat que a Palma es faran 78 habitatges de protecció oficial que donaran llar a 330 persones.

L'Ajuntament cedirà gratuïtament cinc solars a l'Ibavi per construir-n'hi. En concret, es preveu fer cinc habitatges per a unes 17 persones al carrer Posada de Montserrat, número 12, al barri de la Calatrava. Es podrien construir tres plantes en 215 metres quadrats i una edificabilitat de 500 metres.

Al mateix barri també es cedeix un immoble del carrer Berard número 14-16, en el qual es podrien construir cinc habitatges per a 16 persones en un edifici de tres plantes i una superfície de 220 metres quadrats.

D'altra banda, al carrer Tous, 1, de la Soledat, es podria aixecar un immoble de 41 habitatges en una parcel·la de 1.712 metres quadrats i capacitat per a 146 persones.

stats