Residus
Societat 23/11/2022

Guardó del Consell als esporlerins per ser els que menys rebuig generen: 51 quilos l'any

S'ha premiat el municipi que fa menys residus no reciclables, juntament amb Sant Llorenç i Campos

ARA Balears
2 min
La batlessa d'Esporles, Maria Ramon, arreplega el premi Mallorca Tanca el Cercle.

PalmaEsporles ha rebut el reconeixement aquest dimecres com el municipi que menys tones de rebuig genera, i, per tant, com el municipi que menys n'envia a la incineració. Amb una mitjana de 51 kg anuals per habitant, el municipi ha estat distingit pel Consell de Mallorca en el transcurs de la gala Mallorca tanca el cercle, que ha tingut lloc al Claustre de Sant Bonventura de Llucmajor.

Per la seva banda, el 'campió' de recollir per reciclar ha estat el terme de Sant Llorenç que ha estat capaç d'assolir els 363 kg per habitant. Cal dir que, amb zones turístiques molt importants, el potencial del municipi és molt elevat, però els responsables del Consell, encapçalats per la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient Aurora Ribot, han volgut destacar el compromís en fer la recollida.

La institució insular també ha volgut premiar aquells alumnes de la classe que, tot i no ser els millors, avancen per damunt de la mitjana. És el cas de Campos, que en un any ha pujat 15 posicions en la classificació, fet que demostra una capacitat de superació molt important, amb un 32% de recollida selectiva.

Entrega dels premis Mallorca Tanca el Cercle.

Finalment, el Consell ha volgut guardonar també el municipi de Santanyí, per la seva implantació d'un nou pla de gestió de residus, que ha estat considerat pel jurat la millor proposta, ja que "identifica molt bé les mancances i els punts a millorar dins el municipi i els seus fluxos de residus, marca els objectius i defineix clarament les accions que han de dur a terme amb cada fracció", ha assegurat Aurora Ribot.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha afirmat que precisament el Consell vol encoratjar tohom "a reduir els residus, perquè el millor residu és aquell que no es produeix", ha afirmat. L'acte ha comptat amb la presència també del conseller de Medi Ambient del Govern, Miquel Mir; el director general de Residus, Sebastià Sansó; els batles i batlesses reconeguts; consellers del Consell; Neus Serra de la Federació de Municipis, i Elisa Garcia, d'Amics de la Terra.

stats