Societat 21/07/2021

Dos guàrdies civils arrisquen la seva vida per salvar les llagostes d'un pescador a Fornells

Van entrar a una cotxera amb bombones de butà en flames per treure un congelador amb el gènere

Iván Martín
1 min
Imatge d'arxiu d'una agent de la Guàrdia Civil.

Es MercadalPot semblar una notícia viral o fins i tot en clau humorística, però l'acció d'una parella de guàrdies civils del Mercadal permetrà a un pescador sobreviure econòmicament a una temporada ja de per si complicada a causa de la crisi sanitària del covid-19.

Els fets han succeït a Fornells, nucli poblacional conegut per les captures de llagostes. Les flames es van apoderar d'una cotxera del carrer del Rosari i provocaren l'alarma dels veïns i dels visitants, que en aquesta època de l'any són molts. Una vegada arribà la dotació de la Guàrdia Civil, va analitzar l'escenari, que presentava complicacions perquè l'incendi havia afectat diverses bombones de butà de l'interior de la cotxera.

L'àgil i ràpida intervenció dels agents de l'Institut Armat va permetre treure'n un congelador de grans dimensions que contenia principalment llagostes capturades i preparades per a la comercialització. Cal remarcar que l'acció dels guàrdies civils ha evitat uns importants danys econòmics per al pescador. D'altra banda, segons apunten testimonis de l'incendi, el pescador hauria perdut els estris i eines necessaris per dur a terme la seva activitat, entre les quals destaca les xarxes, les canyes de pescar, el palangre i altres utensilis.

stats