Societat 19/10/2020

La Guàrdia Civil rescata dos senderistes que s'havien perdut al puig Roig

Els excursionistes sortiren al matí i quan es va fer de nit no varen poder trobar el camí de tornada

Ara Balears
1 min

PalmaLa Guàrdia Civil va auxiliar la nit de diumenge dos senderistes que s'havien perdut, sense aigua, al puig Roig (Escorca), segons ha informat el cos de seguretat aquest dilluns en un comunicat. El Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil (GREIM) va rebre cap a les 21 h un avís que alertava que dues persones que havien sortit al matí a fer una excursió no trobaven el camí de tornada i s'havien perdut.

L'equip va localitzar els joves en bon estat i els va acompanyar fins on tenien el seu cotxe. Si bé estaven il·lesos, un d'ells patia enrampades per manca d'aigua. Cap dels dos portava material de muntanya adequat per continuar la ruta durant el matí, segons assenyala la Guàrdia Civil.

Durant el 2020, el GREIM ha fet un total de 59 rescats de muntanya. El de les Balears és un dels equips que més en fa de tot l'Estat, segons el cos de seguretat. Per tal d'evitar aquesta mena d'incidents, recomanen fer un bon càlcul de les activitats que es volen fer a la muntanya i tenir en compte les previsions meteorològiques. També aconsellen avisar un familiar o amic de la destinació i dur el telèfon mòbil carregat.

stats