Societat 24/05/2018

La Guàrdia Civil no sap on és Valtonyc i nega que l'estigués seguint

L'Audiència Nacional ha cursat una ordre nacional, internacional i europea de detenció contra Valtonyc, després que hagi marxat d'Espanya per evitar el seu ingrés a la presó

Jaume Ribas
1 min
El coronell Barceló en una foto d'arxiu.

PalmaLa Guàrdia Civil no té cap constància que Valtonyc hagi fugit a Bèlgica. Ho ha assegurat avui el coronel del cos a les Balears, Jaume Barceló. Barceló ha recordat que el raper Josep Miquel Arenas, Valtonyc, té fins aquest dijous a les dotze del vespre per ingressar a presó i ha especificat que només "es posarà en marxa la maquinària" per cercar-lo si no s'hi presenta.

A més, segons el coronel Barceló, "no s'ha fet cap seguiment preventiu" de la situació de Valtonyc per evitar que sortís de l'Estat. "No hem rebut cap instrucció" de l'Audiència Nacional i "l'hem tractat com a qualsevol altra persona que ha al·ludit entrar a presó", ha afirmat.

"No tenc ni idea d'on és", ha dit la delegada del govern a les Illes Balears, Maria Salom, que també ha insistit que el raper "havia d'entrar a la presó aquest vespre, veurem si ho fa". Salom també ha insistit que les jutjats "no havien donat cap instrucció especial" a la Policia Nacional ni a la Guàrdia Civil.

Així mateix, Salom ha valorat que és "lamentable" l'actitud del raper de sa Pobla i ha dit que si "un senyor que és tan valent a l'hora de pujar a un escenari a criticar i insultar tothom que li passa per davant, ho ha de ser per donar la cara".

stats