Societat 28/06/2021

El Govern no relaxarà cap restricció a causa del macrobrot d'estudiants

Els grups de més de 20 persones només podran entrar a les Illes vacunats o amb PCR

2 min
Passatgers a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaEl vicepresident de l'Executiu, Juan Pedro Yllanes, ha anunciat aquest dilluns que el Consell de Govern ha aprovat no relaxar les restriccions vigents a les Illes ni revisar-les fins l'11 de juliol, quan es tornaran a avaluar en funció de la incidència de la pandèmia. Durant la compareixença davant dels mitjans de comunicació, Yllanes ha destacat que aquestes decisions tenen el suport dels agents socials: FEHM, CAEB, PIMEM, CCOO i UGT. A més, també s'ha decidit que els grups de més de 20 persones que arribin a les Balears només podran entrar si porten una PCR negativa o si tenen la pauta de vacunació completa. A més, el Govern també ha reclamat a l'executiu espanyol que reforci la presència policial a les Balears "per dur a terme actuacions de prevenció de conductes de risc a zones turístiques", ha assenyalat Yllanes. Aquesta mesura s'ha pres després del macrobrot que ha afectat gairebé 900 estudiants de diferents comunitats autònomes de l'Estat i afectarà tots els viatges d'estudis que es facin a les Illes. En canvi, queden exclosos d'aquesta mesura els grups d'esdeveniments autoritzats, els congressos i els esdeveniments esportius. D'altra banda, el Govern s'ha mostrat satisfet amb la decisió de l'executiu espanyol de demanar als aeroports una PCR negativa als viatgers procedents del Regne Unit.

Ara bé, Yllanes ha assegurat que el pla de desescalada de l'oci nocturn continuarà una vegada s'hagi comprovat el resultat de les proves pilot que es varen dur a terme el cap de setmana passat. El que sí que continuarà fins dia 11 són les normes que afecten la restauració, amb un màxim de sis persones per taula a l'interior dels bars i restaurants i de 12 a l'exterior, amb les 2 h de la matinada com a hora límit per tancar allà on les ordenances municipals ho permetin. Pel que fa a les fires i festes populars, també queda a l'aire fins dia 11 que es puguin fer revetles o no als pobles de les Illes.

PIMEM ha fet públic un comunicat en què manifesta el seu suport al Govern. Segons la Federació de la Petita i Mitjana Empresa, els contagis entre estudiants a Mallorca han suposat "un toc d'atenció a la imatge de les Balears com a destinació turística segura". La patronal ha desitjat que la credibilitat de la comunitat autònoma no es vegi perjudicada "després de tants de mesos d'esforços" a causa "d'un descontrol puntual d'un col·lectiu tan concret". PIMEM també ha assegurat que els estudiants no representen els turistes que volen venir a les Balears i ha recordat "l'impacte econòmic que va suposar en el 2020 el tancament dels mercats britànic i alemany".

stats