Societat 19/07/2023

El Govern i la UIB aposten per reforçar l'oferta de graus presencials a Menorca i les Pitiüses

En el marc de la trobada, també s'ha posat sobre la taula la construcció d'una nova residència d'estudiants a l'Antiga Presó

ARA Balears
1 min
El conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera; la presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens; i Jaume Carot, rector de la UIB.

PalmaEl rector de la UIB, Jaume Carot; la presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, i el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, han fet aquest dimecres dematí la primera reunió institucional. En el marc d'aquesta reunió, s'ha parlat de les tres noves titulacions que la universitat oferirà el curs vinent: Ciències de l'Educació Física i l'Esport, Farmàcia i Ciències de la Mar. Totes ja tenen el vistiplau de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació.

Durant la reunió, també s'ha abordat la possibilitat de millorar l'oferta de dobles graus. Així i tot, no s'ha fet cap concreció a l'hora de determinar quins seran. La presidenta Prohens i el conseller Vera han proposat, també, iniciar un pla pilot perquè alguns dels estudis que tenen més demanda, que ja s'imparteixen a Menorca, Eivissa i Formentera de manera virtual, es puguin fer presencialment.

Una nova residència d'estudiants

A banda d'això, també s'ha plantejat la construcció d'una nova residència d'estudiants. La ubicació que es preveu és l'Antiga Presó, una proposta que està a les mans de l'Ajuntament de Palma i que el Govern estudiarà. Pel que fa al fiançament, de la UIB,  Prohens s'ha mostrat disposada a mantenir i, si és possible, millorar, el finançament ja pactat amb el Govern d'Armengol.

stats