Societat 02/07/2020

El Govern comença a treballar el pla de conciliació, que preveu enllestir a final d'any

L'Executiu autonòmic ha constituït aquest dijous l'òrgan encarregat del projecte

A. T.
2 min
Membres de la mesa de conciliació de les Balears en la primera reunió

PalmaEl Govern de les Illes ha constituït aquest dijous la mesa de conciliació de les Balears, presidida per Francina Armengol i en la qual hi són presents també diversos consellers, representants dels ajuntaments, dels consells insulars i d'altres entitats. Aquesta reunió dona el tret de sortida cap a la creació del primer Pla de conciliació de la comunitat, amb l'objectiu de tenir-lo "acabat a finals d'any", segons ha afirmat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en declaracions a l'ARA Balears.

La intenció d'aquesta primera trobada -a la qual també han acudit representants de la Federació d'Entitats Locals de les Balears, de la mesa de diàleg social, sindicats, d'IBDona i empresaris entre altres- ha estat "fer els grups de feina per tirar endavant el pla, aprovat el 5 de juny", ha puntualitzat Costa. El Consell de Govern va aprovar a principi de juny "línies d'ajudes com a mesures extraordinàries a conseqüència del covid-19", però més enllà d'això van anunciar que es constituiria "la mesa de conciliació per tenir el pla en uns mesos".

Tot i això, la consellera de Presidència ha reconegut que "la necessitat del pla no és conseqüència del covid". Ara bé, "és cert que aquesta nova situació ha suposat un impuls extraordinari" perquè totes les administracions intentin posar-se d'acord, ha afegit. En aquest sentit, està previst que es creïn tres grans grups de feina: un per a l'àmbit laboral, un per al socioeducatiu i un altre per a les institucions.

Segons la consellera, un dels aspectes que "ha de regir el pla" és la "corresponsabilitat amb les feines de la casa i fer-ho compatible amb el desenvolupament professional de les dones", de manera que "no hagin de triar entre una cosa i l'altra". Ara la següent passa és que els grups de feina es constitueixin durant el mes de juliol, abans de la propera mesa plenària, prevista per al setembre.

stats