Societat 25/06/2020

El Govern atorga un terç de les ajudes presentades per instal·lar plaques solars

Enguany se n'han presentat gairebé el doble que el 2019

Ara Balears
1 min
Fomentar l’ús de l’energia solar és una de les polítiques públiques que alguns ajuntaments estan posant en marxa.

PalmaLa Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius ha aprovat 684 sol·licituds de les 1.940 presentades per obtenir una subvenció per al foment d'instal·lacions solars fotovoltaiques i microeòliques. En aquesta convocatòria, se n'han presentat gairebé el doble que el 2019 i deu vegades més que el 2018, quan només varen arribar 200 peticions.

Aquesta subvenció suposa una inversió de 7,8 milions, tot i que la Conselleria pretén ampliar la convocatòria i donar cabuda a més projectes. Les ajudes estan cofinançades en un 50% pel programa Feder 2014-2020 de Balears, que es dirigeix a particulars, pime, associacions empresarials i entitats sense ànim de lucre.

Dels 684 expedients aprovats, 201 han estat de pime, associacions empresarials, comunitats de propietaris i entitats sense ànim de lucre. Aquest conjunt representa 4,8 milions d'euros d'inversió, 1,5 dels quals estan subvencionats. Els 483 expedients restants corresponen a instal·lacions promogudes per particulars, que representen una inversió de 2,9 milions d'euros, amb 1,4 milions subvencionats.

D'aquesta manera, les persones físiques, entitats sense ànim de lucre i comunitats de propietaris poden rebre fins a un 50% de bonificació. En canvi, les pime i associacions empresarials tenen una quantia màxima subvencionable del 30%. Per illes, a Mallorca s'han aprovat 408 expedients; a Menorca, 183; a Eivissa, 79, i a Formentera, 6.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha destacat el creixent interès dels particulars i de les empreses per les instal·lacions d'autoconsum solars. Per això, ha anunciat que la convocatòria s'ampliarà "en més o menys un milió d'euros per poder recuperar més projectes que han quedat fora".

stats