Societat 04/05/2022

El Govern va tancar 39 establiments el 2021 per posar en perill la salut pública

El 68% dels locals inspeccionats presentaven alguna deficiència

2 min
La cuina d'un restaurant a Mallorca

PalmaLa Conselleria de Salut va tancar 39 establiments de restauració de les Balears l'any 2021 per infraccions que suposaven un perill greu per a la salut pública. Es tracta de llocs que, per exemple, no tenen en fred els aliments que ho requereixen, han emprat productes caducats, no tenen aigua calenta a la cuina (indispensable per fer net i desinfectar) i presenten mancances greus d'higiene, entre d'altres.

En total, de l'abril a l'agost, mesos en què es concentren les inspeccions per la temporada turística, es varen fer 2.079 controls (1.769 a Mallorca, 61 a Menorca, 162 a Eivissa i 87 a Formentera), i en 1.424 (el 68%) es va trobar alguna deficiència. Ara bé, cal dir que, entre aquests, hi ha també les infraccions més lleus, com pot ser que falti sabó als banys a disposició dels clients.

Segons les dades de la Conselleria, les irregularitats més freqüents són per qüestions estructurals (929 casos, el 45% dels casos), d'higiene (709 locals, el 34%), i per manca d'informació sobre aliments i al·lèrgens (667 inspeccions, el 32%). Pel que fa als expedients sancionadors, se'n varen obrir 167, que suposa el 8% dels controls.

Cal dir que aquestes xifres són molt similar a les registrades l'any 2019, quan el 64% dels locals on es va intervenir presentaven deficiències, es va proposar el tancament de 110 locals i finalment es va decidir suspendre l'activitat de 46.

Sancions per renou a Santa Catalina

L'Ajuntament de Palma ja ha sancionat 11 locals de des del mes de març d'enguany per excés de renou, la majoria al barri de Santa Catalina, segons ha informat aquest dimarts la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover. La regidora ha mantingut que "l'incivisme, els renous i el turisme d'excessos s'ataquen des de moltes àrees municipals: des de Sanitat i Turisme, i la Policia Local col·labora amb altres cossos i forces de seguretat".

stats