Societat 15/01/2021

El Govern tanca Formentera perimetralment

La situació de la pandèmia a l'illa és estable, però es vol evitar un augment de casos de covid-19 per la connexió amb Eivissa

Ara Balears
2 min
Nova mesura per frenar l'augment de contagis a l'illa de Formentera.

PalmaEl Govern ha decidit tancar Formentera perimetralment a partir d'aquest dissabte i fins al pròxim 30 de gener, amb la finalitat d'evitar-hi l'augment de contagis de covid-19. La mesura ha estat anunciada aquest divendres per la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la consellera de Presidència de l'Executiu, Pilar Costa. Aquesta decisió implica "restringir" l'entrada i sortida de l'illa, excepte per a aquells desplaçaments "essencials", que hauran d'estar justificats.

Cal recordar que el portaveu de la Conselleria de Salut, Javier Arranz, va explicar aquest dijous que la situació a la pitiüsa menor és estable, però va admetre que els preocupava un rebrot per la connexió amb Eivissa, que és ara com ara el gran focus d'infeccions a l'Arxipèlag.

Entre les excepcions a aquesta nova mesura es troba l'assistència a la feina, acudir a instal·lacions educatives, el retorn al lloc de residència habitual o familiar, assistència a hospitals o la cura de persones majors, menors o dependents. Així mateix, es podrà entrar i sortir de l'illa per anar a entitats financeres, fer actuacions davant òrgans públics o judicials, per renovar permisos i documentació oficial o per causa de força major com anar a l'aeroport o desplaçar-se per una activitat esportiva federada.

Ferrer ha destacat que, encara que Formentera té "millors" dades en comparació amb la resta d'illes, la situació és d'"inestabilitat" perquè comparteix l'àrea de salut amb Eivissa. "Encara que estiguem en una situació millor, en cap cas estam en una situació favorable", ha recalcat. Per part seva, la consellera Costa ha recordat que la situació general de les Illes és "molt dolenta".

En aquest sentit, la presidenta de la institució insular ha subratllat que l'objectiu de la mesura és "protegir" els ciutadans de Formentera i "col·laborar" per garantir l'atenció sanitària. A més, ha dit, es vol garantir la "reactivació econòmica turística en la millor situació possible" amb vista al pròxim estiu, així com tota la tramitació per a la posada en marxa de la vacunació.

Per poder fer els controls al port de la Savina, Formentera comptarà amb agents de la Policia Local i ha reclamat el suport de la Guàrdia Civil. Ferrer, a més, ha anunciat que es reprèn el servei telefònic que farà seguiment de totes aquelles persones que arribin de fora i a les quals se'ls recomana fer un aïllament domiciliari.

La presidenta del Consell de Formentera també ha destacat que no es tracta d'una mesura per evitar només entrar a l'illa, sinó també sortir-ne: "Cada vegada que sortim de Formentera i tenim contactes fora de la nostra bombolla, ens posam en perill i posam en perill l'economia de l'illa", ha assenyalat.

stats