Societat 29/01/2022

El Govern rep 23 sol·licituds d'ajudes per a actuacions d'adaptació al canvi climàtic a zones urbanes i periurbanes

El director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, apunta que és necessària la implicació de totes les administracions de les Illes "per tal d'adaptar-nos al canvi climàtic"

ARA Balears
2 min
Cap a una arquitectura energètica diferent

PalmaLa primera convocatòria d'ajudes per a actuacions d'adaptació al canvi climàtic a zones urbanes i periurbanes del Govern ha rebut un total de 23 sol·licituds per una quantia de 825.156,97 euros. D'aquests projectes, 15 són avaluables, segons les bases de la convocatòria, en primera instància. Segons ha explicat el Govern, l'avaluació implicarà la constitució d'una comissió que es reunirà a principi del mes de març i emetrà la proposta de resolució sobre quins són els projectes que finalment obtindran els 299.872,07 euros que Vicepresidència va posar a disposició dels ajuntaments de les Illes. Cal assenyalar que l'import màxim d'ajuda per a les actuacions pilot de caràcter innovador serà de 90.000 euros, i per a la redacció de l'informe o bé el projecte d'una actuació, serà de 25.000 euros.

Els 15 projectes avaluables inicialment s'insereixen en una o més de les línies d'actuació previstes a la convocatòria: d'aquests, nou són projectes que preveuen l'aplicació de solucions basades en la naturalesa orientades a la prevenció de riscos; nou més preveuen la intervenció en espais públics orientada a atenuar l'efecte illa de calor urbana, i tres estan centrats a incloure l'obertura de "refugis climàtics". La Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic, dependent de la Vicepresidència i la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, serà l'encarregada de coordinar el desenvolupament de les subvencions que s'han de dur a terme a les Illes Balears. Aquests fons provenen de la línia de subvencions previstes en el Pla d'Impuls del Medi Ambient (PIMA).

El director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, apunta que és necessària la implicació de totes les administracions de les Illes "per tal d'adaptar-nos al canvi climàtic". També celebra la resposta que ha tingut la convocatòria de la línia de subvencions, que és una bona notícia. "Les polítiques d'adaptació al canvi climàtic han de ser tan importants com les de mitigació. Hem de ser capaços d'adaptar-nos als efectes que ja estam vivint i que en les dècades vinents s'accentuaran, i apostar decididament per un canvi de paradigma on l'acció climàtica sigui tant o més important com l'econòmica a curt termini", defensa.

stats