Societat 07/10/2020

El Govern rep 60 propostes per fomentar la innovació del sector públic i fer front a la crisi sanitària

Hi han participat 22 empreses de les Balears i 38 d'altres territoris espanyols

Ara Balears
1 min
L'objectiu és impulsar la innovació de les Balears

PalmaEl Govern ha rebut 60 propostes de Compra Pública Innovadora (CPI) per fer front a les necessitats generades per la crisi sanitària tant en l'àmbit de salut com en el del turisme i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). En concret, hi han participat 22 empreses de les Balears i 38 de la a resta del territori espanyol, segons apunta el Govern en una nota.

"Aquesta iniciativa suposa un impuls a la competitivitat i a la innovació en el nostre territori", assenyala la directora general d'Innovació, Núria Riera. Així mateix, ha posat en relleu la necessitat que l'Administració pública consolidi un sistema de contractació a través del qual "també es promogui un nou model econòmic més diversificat".

Per altra banda, Riera ha insistit que la "innovació és el camí per suplir, a poc a poc, el monocultiu turístic, a favor d'un model basat en la innovació i l'economia del coneixement, més robust, eficient i sostenible". El Govern apunta que els mesos vinents, les conselleries involucrades, juntament amb la Fundació Bit, analitzaran totes les propostes rebudes i emetran un informe final per avaluar la possibilitat de llançar licitacions públiques i adquirir algunes de les solucions plantejades.

stats