Societat 09/03/2021

El Govern es planteja obrir les grans superfícies a partir de dissabte que ve

L'aforament només podrà ser del 30%

1 min
Un centre comercial de Palma.

PalmaEl Govern es planteja obrir les grans superfícies i els centres comercials a partir de dissabte que ve, dia 20 de març,  segons ha avançat Diario de Mallorca i ha confirmat l'ARA Balears amb Comissions Obreres (CCOO). L'aforament només podrà ser d'un 30% a l'interior i d'un 50% a les places d'aparcament. A més, cal destacar que els festius i diumenges hauran de tenir tancat.

"És una proposta que el Govern té damunt la taula", ha explicat secretària general de la federació de serveis de CCOO, Silvia Montejano. També ha insistit en el "perill" que podria suposar la Setmana Santa i ha demanat actuar de manera responsable perquè "les mesures de la desescalada no han de suposar un retrocés sanitari i econòmic", ha advertit.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ja va dir ahir en Consell de Govern que no descartava autoritzar l'obertura de grans superfícies comercials els caps de setmana: "La nostra idea és anar permetent més llibertats als ciutadans si les condicions sanitàries ho fan possible, però tothom ha de complir la normativa. És important que els empresaris se'n facin càrrec dins els seus establiments", va remarcar. Així mateix, la presidenta va recordar que "la situació sanitària està millorant molt a les quatre illes en aquests moments, però cal continuar sent prudents perquè la soca britànica ja hi és en un 70% a Mallorca i en diverses proporcions a cada illa", ha dit.

stats