Societat 03/03/2021

El Govern obre un expedient sancionador contra Ryanair per cobrar l'equipatge de mà

L'Executiu balear ho ha fet arran d'una denúncia presentada per l'associació de consumidors Facua

ARA Balears
1 min
Avions de Ryanair

La Direcció General de Consum del Govern ha obert un expedient sancionador contra l'aerolínia Ryanair per cobrar l'equipatge de mà als clients, arran d'una denúncia presentada per l'associació de consumidors Facua.

L'entitat considera que aquest cobrament podria implicar una infracció administrativa greu de la legislació autonòmica d'ençà que la companyia va començar a cobrar el 2018 l'equipatge de mà que supera les dimensions 25x20x40.

Els únics passatgers que no ho han de pagar són els que han comprat bitllets amb la tarifa d'embarcament "prioritari" que, a més, per un preu afegit, permet pujar a l'avió amb dues maletes.

Facua va denunciar aquesta pràctica a les autoritats de consum de totes les comunitats davant la "passivitat" de les institucions estatals, com ara la Comissió Nacional de Mercats de la Competència, l'Agència Estatal de Seguretat Aèria i l'Agència Espanyola de Consum i Seguretat Alimentària.

El Govern balear és l'únic que de moment ha respost a la petició de l'associació. L'entitat considera abusiu que Ryanair inclogui un cost afegit per dur equipatge de mà quan abans ho podia fer gratuïtament.

stats