Societat 10/01/2020

El Govern nomena la nova directora gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública

Mercedes Riera López substituirà Jaime Tovar al capdavant de l'entitat pública després de la polèmica per la filtració de les preguntes d'unes oposicions

A. T.
2 min
La consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro

PalmaEl Consell de Govern de les Balears ha acordat aquest divendres el nomenament de Mercedes Riera López com a nova directora gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP). La proposta de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, va ser aprovada dijous pel consell d'administració de l'entitat pública.

Abans de ser nomenada directora gerent de l'EBAP era cap de secció a la Unitat Administrativa de Contractació, amb funcions de gestió i control dels expedients de contractació. La notícia arriba poc després de la polèmica al voltant de la filtració de les preguntes d'unes oposicions que s'havien de fer el 14 de desembre i que varen coincidir amb la decisió de l'anterior director de l'EBAP, Jaime Tovar, de deixar el seu càrrec.

Fonts de la Conselleria varen insistir a desvincular la decisió de l'escàndol de la filtració que va provocar que les proves s'ajornassin i s'hagin de fer entre el 15 de febrer i el 15 de març. De fet, Castro va assegurar que Tovar anuncià la seva decisió el juliol passat, encara que va comunicar que continuaria en el seu càrrec fins a final d'any per donar temps a trobar-li un substitut.

Mercedes Riera López és llicenciada en Dret per la Universitat de les Illes Balears i funcionària de carrera del cos superior de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Té el certificat de nivell C2 i de llenguatge administratiu de català, juntament amb el nivell B1 d'anglès i de francès.

Riera va ingressar el 2008 al cos de gestió a la Conselleria d'Educació i Cultura i va ocupar diferents places a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació. El mateix any va accedir al cos superior de l'Administració de Balears com a funcionària de carrera i des d'aleshores ha ocupat diferents llocs a la Conselleria d'Habitatge i Obres Públiques, de Treball i Formació, d'Agricultura, Medi Ambient i Territori.

stats