Societat 19/06/2020

El Govern mobilitza 20 milions d'ajudes per al lloguer enguany

L'Executiu disposa de 3,2 milions per a les famílies afectades per la crisi del coronavirus

Ara Balears
1 min
Una vista general de Palma. / ARA BALEARS

PalmaEl Govern "ha mobilitzat" 20 milions d'euros d'ajudes per al lloguer a través de quatre convocatòries diferents, segons ha informat la portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, aquest divendres. El Consell de Govern ha autoritzat una despesa inicial de 3,2 milions per a la partida específica per a les famílies afectades per la crisi del coronavirus que es podria incrementar.

Aquestes subvencions es podran sol·licitar a final de juny i són compatibles amb les ajudes ordinàries d'enguany, que es poden demanar fins dia 31 de juliol. La partida per minvar l'impacte derivat del covid-19 permet destinar íntegrament els recursos extraordinaris del govern espanyol en matèria d'habitatge. Els 2,4 milions estatals se sumen als 825.000 euros provinents de fons autonòmics que són de la convocatòria de les ajudes que no es varen arribar a adjudicar el 2018.

D'altra banda, els doblers mobilitzats també provenen dels 8,3 milions d'euros de l'any passat, que per al 2020 s'ha ampliat a 8,8 milions. Aquest any, a més, l'ajuda s'ha avançat uns mesos perquè el pagament arribi a les famílies abans del 31 de desembre, no l'any que ve, com és habitual.

stats