Societat 05/06/2020

El Govern destina 6,2 milions d'euros a mesures de conciliació

Hi haurà 5 milions en ajudes a escoles d'estiu i 1,2 milions per a famílies

Maria Llull
2 min
Les famílies també rebran ajudes directes per a escoles d'estiu

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat un paquet de vuit mesures extraordinàries per afavorir la conciliació aquest estiu, al qual destinarà un total de 6,2 milions d'euros. "La previsió és que se'n puguin beneficiar més de 20.000 infants", ha indicat la consellera de Presidència i portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, després de la reunió del Consell de Govern.

La mesura que tindrà un major cost econòmic seran les ajudes per a escoles d'estiu de promoció pública, a les quals es destinaran 5 milions d'euros. Aquests doblers serviran per cobrir "despeses generades per la covid-19, de neteja, seguretat o menjador", ha comentat Costa, a més d'indicar que l'objectiu és "evitar que el cost de les escoles d'estiu sigui inassumible per les famílies". També hi haurà ajudes per contractar personal que atengui els menors participants en activitats de temps lliure que tinguin un percentatge de discapacitat superior al 75%.

A més, les famílies rebran ajudes directes, tant per fer front a les despeses d'escoles d'estiu privades com per contractar persones per cuidar els fills, amb una previsió d'1 milió i 200.000 euros, respectivament.

Les escoles i els instituts estaran disponibles per dur a terme escoles d'estiu. D'altra banda, Educació impulsarà un programa de reforç educatiu durant la fase 3 de la desescalada i el mes de juliol dirigit als alumnes que hagin tingut dificultats per seguir els darrers mesos del curs escolar. Per això, es crearà una borsa d'estudiants voluntaris, tant de grau superior de Formació Professional com dels graus de Mestre d'Infantil i Primària, Educació Social i Pedagogia.

El Consell de Govern també ha aprovat la creació de la Mesa de Conciliació de les Illes Balears, la qual estarà coordinada per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. Un dels seus objectius principals serà elaborar el pla de conciliació de les Illes Balears. A banda del Govern, formaran part de la Mesa els consells insulars, la FELIB, l'Ajuntament de Palma, la FAPA i els agents socials.

D'altra banda, el Govern demanarà a l'Estat que aprovi un fons extraordinari per a famílies i empreses en matèria de conciliació i també que alliberi els doblers que els ajuntaments tenen immobilitzats en els bancs. Una altra reclamació serà que els pares puguin tenir permisos retribuïts per motius de conciliació, així com mesures que afavoreixin la flexibilitat laboral.

stats