Societat 20/06/2022

El Govern davalla els preus dels màsters de la UIB i els equipara als dels graus

El crèdit del màster tindrà un cost de 15,63 €, davant els 25 € de mitjana que hi havia fins ara

1 min
La Facultat de Filosofia i Lletres de la UIB.

PalmaEl preu dels màsters de la Universitat de les Illes Balears (UIB) davallaran a partir del curs que ve: el crèdit tindrà un cost de 15,63 euros, 10 euros menys de la mitjana que hi havia fins ara, de 25 euros. D'aquesta manera, el cost mitjà dels crèdits dels màsters s'equipara al dels graus, que es mantenen igual que fins ara.

El portaveu de l'Executiu illenc, Iago Negueruela, ha detallat les novetats en aquesta matèria, després que el Consell de Govern hagi donat aquest dilluns llum verda als preus públics de graus i màsters de la Universitat per al curs 2022-2023. El portaveu ha destacat que, des del 2015, el cost dels estudis a la universitat pública s'ha davallat per "garantir la igualtat d'oportunitats dels estudiants".

En concret, el curs 2018-2019 es va aplicar una reducció del 10& en el cas dels estudis de grau i de màster. Pel que fa als màsters que habiliten o que no són condició necessària per exercir activitats professionals regulades la reducció va ser del 15%.

D'altra banda, a petició de la UIB, s'han modificat els terminis per fraccionar el pagament i s'ha eliminat el preu per a l'expedició de la targeta universitària del càrrec addicional per no retornar la targeta provisional dins el termini pertinent.

stats