Societat 04/04/2022

El Govern limita l'accés i les activitats al Parc Natural de Mondragó

Ha aprovat les noves mesures del PORN

ARA Balears
1 min
Platja de s'Amarador, al Parc Natural de Mondragó.

PalmaEl Govern ha aprovat aquest dilluns el nou Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) que introdueix mesures per limitar l'accés i les activitats al Parc Natural de Mondragó. Amb aquest pla, l'Executiu pretén protegir els valors naturals i ambientals que estan en risc, segons informa Europa Press.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha explicat durant la roda de premsa que l'objectiu és "protegir, consolidar i fomentar els valors naturals i paisatgístics de Mondragó, així com millorar la sostenibilitat i minimitzar els impactes ambientals negatius de la circulació de vehicles i la pressió humana".

El nou pla inclou diverses mesures destinades a liminar la capacitat de càrrega del parc natural, especialment durant els mesos d'estiu, quan l'afluència massiva pot posar en risc els valors naturals i ambientals de l'espai.

També es redueix el desembarcament de transport privat turístic, en un màxim de tres desembarcaments setmanals de grups de fins a 60 persones. Pel que fa al transport col·lectiu privat, serà de cinc per dia i amb un nombre màxim de 275 persones. Es fixa, a més, un nombre màxim de places als dos aparcaments públics: 394 cotxes, 17 vehicles adaptats, 5 autobusos i 51 motos.

Una vegada executat el projecte de restauració dels hàbitats dunars d'interès comunitari, es podrà autoritzar la instal·lació d'un quiosc bar de temporada desmuntable, sense terrasses i una superfície màxima de 20 metres quadrats. Les instal·lacions a la platja de ses Fonts de n'Alis queden prohibides i a la platja de s'Amarador s'hi permetrà un màxim de 16 para-sols i 32 gandules. El quiosc que hi ha en aquesta platja es manté en les mateixes condicions.

stats