Societat 02/05/2019

El Govern invertirà 3,1 milions al Parc Natural del Trenc

Aquests doblers finançaran el Pla Anual d'Execució i dos projectes

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu del Trenc.

PalmaEl Govern invertirà 3.106.318 euros al Parc Natural del Trenc-Salobrar de Campos, 1.263.318 euros dels quals seran per finançar les actuacions del Pla Anual d'Execució (PAE) de 2019. La resta es destinarà a dos projectes concrets en aquesta zona protegida.

La junta assessora del parc maritimoterrestre del Trenc ha dut a terme la seva primera sessió ordinària aquest dijous després de constituir-se formalment, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

En la reunió s'ha presentat l'informe de la memòria de gestió de 2018 i s'ha informat favorablement del PAE de 2019, elaborat per la Conselleria. L'objectiu del PAE és compatibilitzar la conservació dels elements naturals, culturals i etnològics del parc, la promoció i el desenvolupament socioeconòmic amb el seu ús públic.

Els projectes específics seran finançats per l'Impost de Turisme Sostenible (ITS)

Un d'aquests, amb un pressupost d'1.033.000 euros, permetrà l'adequació de l'edifici conegut com a Ca n'Estela com a centre d'interpretació del parc. L'altre, amb un pressupost de 810.000 euros, té un caràcter plurianual i permetrà recuperar hàbitats i ordenar l'ús públic del parc. Enguany s'executaran 195.000 euros.

La junta assessora està presidida per Guillem Xavier Pons, reconegut especialista en sistemes de dunes, doctor en Biologia per la UIB i professor del Departament de Ciències de la Terra (Geografia Física). Aquest òrgan de consulta, participació i suport en les tasques de gestió del parc integra representants del Govern, del Consell de Mallorca, dels ajuntaments de Campos i ses Salines i de la UIB, a més de representants de les finques ubicades dins del parc, de les explotacions agràries i ramaderes i d'entitats sense ànim de lucre de caràcter conservacionista, amb activitat relacionada amb l'àmbit del parc.

stats