Societat 23/07/2021

El Govern invertirà més de quatre milions en sis projectes d'energies renovables a Menorca

La planta de Trepuconet rebrà 200.000 euros

Iván Martín
1 min
El conseller Yllanes donant explicacions del projecte a la batlessa d'Es Castell, Joana Escandell.

Es CastellEl Govern balear invertirà més de quatre milions d'euros en un total de sis projectes d'energia fotovoltaica, a través del programa Solbal 2, que gestiona l'Institut per a la Diversificació i Estalvi Energètic. Així ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Transició Energètica del Govern balear, Juan Pedro Yllanes, durant la visita a la planta de Trepuconet del Castell, un dels projectes beneficiaris de les ajudes per un import de 200.000 euros: "És un clar exemple dels projectes d'energies renovables que volem: de petites dimensions, amb una potència d'1,5 MW, obert a petits inversors i que produirà un 15% del consum del municipi".

Per la seva banda, el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha destacat la importància de la iniciativa: "Els projectes finançats amb aquest Solbal 2 reforcen l'aposta per renovables de les Illes i sumaran capacitat renovable per assolir els objectius que tenim marcats a la Llei de canvi climàtic. Aquest projecte de Trepuconet és un exemple perfecte del que hem demanat al Ministeri: finançament per a projectes petits amb baix impacte ambiental i, a més, amb capacitat de socialització".

El Solbal 2 és un programa d’ajuts gestionat per l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi Energètic, que estarà dotat amb 18,7 milions de fons Feder que es destinaran a reforçar l’estratègia d’electrificació de l’Arxipèlag amb energies verdes, amb especial èmfasi en la fotovoltaica. El programa és imprescindible per incrementar el percentatge d’energies renovables a les Balears, i per avançar en la descarbonització del nostre sistema econòmic i la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

stats