Societat 02/12/2022

El Govern invertirà més de 13 milions en el nou centre d'FP del Castell

Disposarà d'una superfície construïda de 5.630 metres quadrats

Iván Martín
1 min
Quarter d'Es Castell on s'ubicarà el nou centre.

MAÓEl nou Centre Integrat de Formació Professional (CIFP) del Castell tindrà un cost total de 13,2 milions d'euros. Ho ha anunciat aquest divendres a l'illa el conseller d'Educació del Govern balear, Martí March, que ha destacat que el projecte servirà per dotar d'una millor estratègia i qualitat innovadora l'oferta integral de Formació Professional, d'acord amb les necessitats del teixit productiu i atenent les demandes dels ciutadans: "Incorporarà eines com aules de tecnologia aplicada als sectors, una altra d'emprendoria i un servei d'orientació acadèmica i professional".

El CIFP es construirà en els antics quarters del municipi, disposarà d'una superfície construïda de 5.630 metres quadrats i s'hi implantaran les famílies professionals d'Administració i Gestió, de Comerç i Màrqueting, de Sanitat i de Serveis Socioculturals i a la comunitat.

La parcel·la, de forma rectangular, té façana a les quatre bandes i està previst reformar de manera integral l'edifici principal i la nau paral·lela d'aquest darrer. També es construirà un edifici nou a la part posterior. La intenció és que en el futur s'ampliï per tal que s'hi implantin cicles formatius relacionats amb les famílies professionals d'Informàtica i Comunicació, d'Imatge Personal i d'Activitats Físiques i Esportistes.

La construcció del nou equipament educatiu tindrà en compte criteris de racionalitat, accessibilitat, sostenibilitat i qualitat, segons marquen els requisits de construcció de la Conselleria. L'execució del projecte es finançarà amb fons europeus.

stats