Societat 04/06/2021

El Govern inverteix 14,4 milions d'euros per crear 1.600 noves places públiques de 0-3 anys del 2021 al 2024

Francina Armengol i Martí March s'han reunit amb els integrants de l'Assemblea 0-3 per fer un balanç de la situació actual

ARA Balears
2 min
La reunió s'ha dut a terme al Consolat de Mar.

PalmaL'Executiu balear ha anunciat l'ampliació de la convocatòria de creació de noves places públiques de 0-3 anys, que s'aprovarà el pròxim dilluns al Consell de Govern i que implicarà la creació de 1.600 noves places a les Illes fins l'any 2024. La convocatòria actual, publicada el mes de desembre de 2020, preveia destinar-hi un total de 6 milions i permetia crear fins a 700 places. Amb l'ampliació que ara s'aprovarà, s'incrementa la dotació fins a 14,4 milions.

La presidenta balear, Francina Armengol, acompanyada del conseller d'Educació, Martí March, s'ha reunit aquest divendres amb els integrants de l'Assemblea 0-3 per fer un balanç de la situació actual d'aquesta etapa educativa. A la reunió també hi han assistit la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, i la directora de l'Institut de Primera Infància de les Illes Balears (IEPI), Magdalena Collinge.

Armengol ha destacat que l'avanç en la implantació d'aquesta etapa d'escolarització és un objectiu pel qual el Govern treballa des de la legislatura passada. "És un orgull i una alegria veure que el que havíem compromès es fa realitat i pas a pas feim créixer la xarxa d'escoletes públiques, tan necessària a les Illes", ha dit. Així mateix, ha destacat "la importància que això té tant en l'impuls de l'equitat com de la conciliació de la vida laboral i familiar".

En la mateixa línia, el conseller March ha subratllat que l'etapa de 0 a 3 anys és clau des del punt de vista de la qualitat i l'equitat. Per la seva banda, María José Jiménez, representant del col·lectiu, ha recalcat la confluència entre sectors, col·lectius i administracions en un objectiu comú com és el de "garantir el dret de l'escolarització als infants d'entre 0 i 3 anys".

L'Executiu ha apuntat que aquesta dotació extraordinària ha estat possible gràcies als fons de cooperació territorial del Ministeri d'Educació i Formació Professional, que farà una inversió de més d'11 milions d'euros des del 2021 fins al 2024. Cal recordar que aquestes places públiques són creades pels ajuntaments amb el suport del Govern a través de la convocatòria ara ampliada que preveu destinar fins a 9.000 euros per plaça de nova creació.

Segons el Govern, l'objectiu és aconseguir que les Balears se situïn en la mitjana estatal d'oferta de places d'educació de primer cicle d'educació infantil, que està entorn del 37,5% de places en relació amb el total de població 0-3. Amb les places de nova creació i les de reconversió previstes, les Illes se situaran en la mitjana estatal el 2024.

Actualment a l'Arxipèlag hi ha 180 centres educatius de primer cicle, dels quals 105 són públics, 49 privats integrats a la xarxa complementària i 26 privats. El Govern ha assenyalat que a partir de les sol·licituds plantejades en la convocatòria de noves places públiques hi ha planificats 33 projectes de nous centres i ampliacions, dels quals quatre són a Eivissa, una a Formentera i 28 a Mallorca. A Menorca no es creen noves places perquè l'oferta cobreix les demandes d'escolarització d'aquest cicle.

stats