Societat 31/05/2021

El Govern inverteix 1,7 milions en la renovació del Laboratori de Salut Pública

Hi treballen uns 20 professionals

1 min
Francina Armengol i Patrícia Gómez durant la visita al Laboratori de Salut Pública.

PalmaEl Govern ha invertit 1,7 milions d'euros en la renovació i modernització del Laboratori de Salut Pública, situat en el carrer concepció de Palma, i que aquest dilluns ha visitat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i la presidenta del Govern, Francina Armengol. "Es tracta d'una reivindicació històrica; és una obra que vàrem començar a treballar la passada legislatura i que avui és una realitat, amb la prioritat de tenir unes infraestructures i tecnologies adequades a tots els nivells", ha dit Armengol.

La presidenta ha explicat que aquestes obres han permès modernitzar la infraestructura, que fins ara estava ubicada a la plaça de l'hospital General, per adaptar-la a les dimensions de l'equip que hi fa feina, uns 20 professionals, i a les necessitats que se'n deriven de la seva activitat.

Per la seva part, Gómez ha apuntat que el laboratori s'havia renovat amb més tecnologia i ara es passa a unes instal·lacions "amb molt més llum, espai i unes condicions més dignes". "El coronavirus no ens atura i complim amb els compromisos del Govern amb els ciutadans i els nostres professionals", ha afegit.

Des del Govern han recordat que el Laboratori de Salut Pública de les Balears és un centre proveïdor de serveis analítics, i que la seva funció principal és donar resposta a les sol·licituds d'anàlisis químiques i microbiològiques de mostres d'aigua i aliments que remeten els serveis d'inspecció dins el marc de les campanyes anuals dels serveis de Salut Ambiental i Seguretat Alimentària i Nutrició, així com atendre les necessitats del Servei d'Epidemiologia. També participa en la investigació de brots o alertes de caràcter alimentari o ambiental.

stats