Societat 23/08/2021

El Govern impulsa la segona edició del postgrau de Memòria de la UIB amb 50.000 euros de subvenció

La durada del títol serà de nou mesos, en sessions presencials, amb la presentació del treball final els mesos de juny i juliol

ARA Balears
1 min
El cos de Joana Vaño Morales, militant de la UGT i del PSOE assassinada el 2 d'octubre de 1936 i enterrada en la fossa de Calvià.

PalmaEl Govern ha autoritzat la concessió d'una subvenció per l'import de fins a 50.000 euros a favor de la UIB per a la segona edició del curs Especialista Universitari en Polítiques i Recerca en Justícia de Transició i Memòria Democràtica.

L'Executiu ha assenyalat que l'òrgan competent per tramitar aquesta subvenció és la Direcció General de Memòria Democràtica, que és la que impulsa aquest títol propi de la UIB. El Govern ha explicat que la concessió queda condicionada a la matriculació d'un mínim de dotze alumnes. La durada del títol serà de nou mesos, des de l'octubre de 2021 fins al març de 2022, en sessions presencials, amb la presentació del treball final els mesos de juny i juliol.

Segons ha recalcat el Govern, les raons d'interès públic que justifiquen l'atorgament de la subvenció queden reflectides en la voluntat de fer una reedició d'aquest estudi propi de la UIB a causa de la inexistent oferta educativa a les Illes que tracti de les polítiques de memòria democràtica. Un altre dels motius és per la demanda social ciutadana, "que cada vegada es mostra més implicada i participativa en els actes derivats de la promoció de la veritat, la justícia i la reparació", ha apuntat l'Executiu.

Per les seves característiques, aquests estudis són únics en matèria i contingut a escala estatal. Entre els objectius hi ha el d'oferir una perspectiva interdisciplinària i global en matèria de justícia de transició i memòria democràtica, ha subratllat el Govern.

stats