Societat 17/08/2020

Es limiten les visites a les residències i s'estableixen PCR obligatòries

Tot i això, recomanen fer la prova de manera periòdica als treballadors

Ara Balears
1 min
Una residència de gent gran de les Illes Balears. / ISAAC BUJ

PalmaEl Govern ha anunciat que els usuaris de les residències, tant de gent gran com de discapacitats, només podran rebre la visita d'un familiar durant un màxim d'una hora al dia. Aquesta és una de les mesures que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va consensuar divendres passat amb les comunitats autònomes, i que el Govern ja està aplicant per tal de frenar la pandèmia del coronavirus. A més, els nous usuaris i treballadors estaran obligats a fer-se la prova del PCR abans d'entrar-hi. Així ho ha anunciat mitjançant un comunicat la Conselleria d'Afers Socials.

L'augment de contagis i brots de les darreres setmanes ha provocat un increment de les mesures restrictives, sobretot en el cas dels col·lectius més vulnerables. Així, no estaran permeses les sortides dels usuaris de residències en situació de risc, com els majors de Els residents que puguin sortir, ho faran acompanyats pel personal del centre, complint en tot cas amb les mesures de seguretat.

PCR obligatòries

Amb les noves mesures, els nous usuaris o treballadors de residències s'hauran de fer de manera obligatòria una prova PCR, així com els treballadors que tornin de vacances. A més, es recomana que els treballadors que tinguin contacte amb els residents es facin l'analítica de manera periòdica.

El Govern ha previst que aquestes mesures durin un mes, encara que es podran prorrogar si la situació de la pandèmia de covid-19 no millora.

stats