Societat 29/09/2022

El Govern gastarà mig milió d'euros de fons europeus en promoció turística patrocinant esdeveniments privats

La Conselleria de Turisme assenyala que aquesta despesa estava prevista des de desembre del 2021

1 min
Els músics Rosalia i Raw Alejandro a la gala de Los 40 Music Awards de 2021, que el Govern va patrocinar amb 580.000 euros

PalmaEn plena polèmica sobre la massificació turística i la necessitat de fer promoció turística, el Govern destinarà 500.000 de fons europeus a fer promoció patrocinant "grans esdeveniments" i "esdeveniments singulars" d'empreses privades que "generin repercussió mediàtica per a les marques de les Illes Balears i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) durant l'any 2022", segons recull el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) d'aquest dijous. L'AETIB amplia dues línies de patrocini fent servir els recursos del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència: la destinada a grans esdeveniments disposarà de 280.000 euros més, i l'altra, per a esdeveniments singulars, tindrà 220.000 euros.

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball assenyala que aquesta ampliació de les línies de patrocini "estava prevista" des de "desembre del 2021" i que només s'esperava que arribassin els fons d'Europa. La Conselleria remarca que aquest augment de les partides "no suposa cap línia nova ni cap patrocini nou" i que la quantitat total d'enguany "és similar" a la del 2021. Cal afegir que els fons europeus preveuen la possibilitat que es facin servir per a promoció.

Fonts de la Conselleria també asseguren que aquests recursos no es faran servir "per patrocinar cap esdeveniment en temporada alta" i remarquen que "l'única vegada que es va fer va ser amb motiu de la pandèmia".

L'AETIB va obrir una convocatòria el gener per fer promoció mitjançant el patrocini d'esdeveniments privats i les sol·licituds varen superar el pressupost. Amb aquesta ampliació s'intenta donar més cobertura.

D'aquesta manera, el total per patrocinar grans esdeveniments serà de 730.000 euros, mentre que es destinarà un total de 1.045.000 euros a patrocinar esdeveniments singulars.

stats