Societat 01/08/2023

El Govern gastarà 45.000 euros per aula per aplicar la gratuïtat 0-3

La mesura beneficiarà fins a 10.428 alumnes i les seves famílies

ARA Balears
1 min
El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, i la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, Neus Riera, durant la reunió aquest dimarts

PalmaEl Govern gastarà 45.000 euros per aula per aplicar la gratuïtat 0-3. Així ho ha explicat l'Executiu en una nota de premsa en què també ha assenyalat que el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, i la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, Neus Riera, continuen amb les reunions per explicar el procés de gratuïtat i que aquest dimarts s'han reunit amb els representants de les escoletes de la xarxa complementària. Pel que fa a la iniciativa, s'implantarà en un total de 182 centres de les Balears (111 de la xarxa pública i 71 de la xarxa complementària) i beneficiarà fins a 10.428 alumnes i les seves famílies, que només tindran dret a la mesura durant quatre hores lectives diàries, amb un màxim de 10 mesos per any, des del setembre fins al juny.

D'altra banda, el Govern treballa actualment en la modificació de la normativa que regularà la gratuïtat i que permetrà la firma de nous convenis entre la Conselleria d’Educació i Universitats i els ajuntaments i les escoletes de la xarxa complementària. En aquest sentit, la Conselleria treballa en l'adhesió de nous centres a la xarxa complementària i en l'increment de l'oferta del nombre de places. Així, les noves escoletes que s'hi adhereixin hauran de complir la normativa per poder beneficiar-se dels ajuts que s'ofereixen als centres i a les famílies, a la formació professional i a l'accés a l'atenció primerenca. Així mateix, la Conselleria també preveu l'ampliació de fins a 700 noves places públiques per donar resposta a la demanda, i s'ha augmentat l'ajut, que ha passat de 9.000 a 12.600 euros per aula, per a la creació de noves unitats.

stats