Societat 04/10/2014

El Govern estudia impugnar l'acord d'indemnitzar Castor

Felip Puig afirma que està en contra que "les coses mal fetes que es fan des de l'Estat les acabin pagant els consumidors de Catalunya"

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller d'empresa, Felip Puig, ha anunciat aquest dissabte que la Generalitat estudiarà si l'acord d'indemnització a la companyia promotora del projecte de gas subterrani Castor es pot impugnar per intentar evitar que repercuteixi en la butxaca de ciutadans i empreses de Catalunya. El govern espanyol ha acceptat aquest divendres en un reial decret llei la renúncia a la concessió del magatzem de gas Castor d'Escal UGS, participada per ACS en un 66,67%. Va fixar una indemnització per a la companyia de 1.350,7 milions, quantitat que es carregarà al rebut del gas durant 30 anys.

Durant la inauguració del Saló del Caravanning, Puig ha dit que la Generalitat estudiarà les possibilitats que té l'acord de ser impugnat perquè el Govern no està d'acord amb el fet que les "coses mal fetes que es fan des de l'Estat les acabin pagant els consumidors i els industrials de Catalunya, en definitiva, els ciutadans". Puig ha assegurat que, en aquests moments, "ja no només trontollen les estructures constitucionals d'Espanya" i ha afegit que quan es parla de Castor "parlem d'un nou ensorrament d'infraestructures" de l'Estat que "no sap construir" i que, a més, repercuteix en la butxaca dels ciutadans.

Pel conseller, les diferents reformes que està impulsant el govern espanyol acaben repercutint sempre en "el més feble, el ciutadà, l'empresari i el treballador". Puig ha esmentat la reforma elèctrica, que "ens ha portat l'energia més cara d'Europa" o l'"enfonsament" de l'AVE a Girona i s'ha preguntat si ara també apujaran el bitllet de l'AVE per connectar amb França.

stats