Societat 02/05/2022

El Govern espera explicacions de l'Estat pels fets "extremadament greus" d'espionatge

El portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha assegurat que a les Illes no s'ha detectat cap intromissió informàtica relacionada

ARA Balears
1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

PalmaEl portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha assenyalat aquest dilluns a Consell de Govern que espera explicacions del govern espanyol pels fets "extremadament greus" d'espionatge que han sortit a la llum. Segons ha anunciat la Moncloa, durant l'any passat es van espiar els mòbils del president Sánchez i de la ministra de Defensa, Margarita Robles.

En aquest sentit, Negueruela també ha expressat la seva total confiança en les investigacions del govern de l'Estat per conèixer fins on arriben les conseqüències d'un fet que, segons ha dit, "no pot ser tolerat de cap manera".

Així mateix, el portaveu del Govern i també conseller de Model Econòmic, ha explicat que la Direcció General de Modernització i Administració Digital té les eines necessàries per defensar els sistemes informàtics de les Balears i detectar-hi intromissions. Segons ha reconegut, aquests "intent de hackeig" ja s'han produït altres vegades, però sempre amb èxit per part dels tallafocs del Govern.

Ara bé, també s'ha deixat clar que els sistemes de defensa informàtica de l'Arxipèlag no inclouen la protecció dels telèfons mòbils dels alts càrrecs del Govern. Quelcom diferent dels espionatges que sí que se sap que s'han produït al govern espanyol. Segons el ministre de Presidència, ara també es comprovaran la resta de telèfons mòbils de tots els membres del govern de l'Estat.

stats