Societat 19/10/2021

Més de la meitat de la despesa en turisme de natura que rep l'Estat es concentra a les illes

Els turistes que prioritzen la naturalesa representen el 30% del total d'estrangers que visiten l'estat espanyol

Iván Martín
2 min
Imatge corresponent a la inauguració del Congrés Nacional d'Ecoturisme.

MAÓLa Secretaria espanyola de Turisme posarà en marxa, abans de final d'any, l'Estratègia d'Experiències Turístiques, destinada a enfortir el paper d'actors com l'associació Ecoturisme d'Espanya, amb una inversió de 100 milions d'euros. Ho ha anunciat aquest dimarts el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, en el discurs amb motiu de la inauguració del V Congrés Nacional d'Ecoturisme, que es fa fins dijous a l'illa del Llatzeret del port de Maó: "Pretenem que aquest programa sigui un punt d'inflexió en el suport a aquests productes turístics. Volem garantir al consumidor experiències sostenibles i de qualitat i contribuir a generar oportunitats econòmiques en el medi rural, conservant paisatges protegits i facilitant a les administracions turístiques la tasca de promocionar destinacions alternatives".

Valdés també ha dit que les fórmules de cooperació que impulsarà el govern espanyol gràcies als programes finançats pels fons Next Generation poden ser el marc propici per donar l'impuls definitiu al producte de l'ecoturisme i situar l'estat espanyol entre les destinacions més atractives en l'àmbit internacional.

D'altra banda, el secretari d'Estat de Turisme ha destacat l'increment de la demanda els darrers anys i els beneficis que implica per al conjunt de la societat: "Sabem que els turistes que ens visiten amb motiu de la natura no deixen de créixer. De fet, del 2016 al 2019 varen créixer un 14%, i la despesa econòmica també va pujar durant aquest període un 81%. El 2021, de moment, ja epresenten el 30% del total d'estrangers que visiten el país per gaudir de la sostenibilitat".

En aquest sentit, les illes ocupen una posició de lideratge en aquest segment de turistes i acumula ja el 52% de la despesa total generada pels turistes, seguida a una major distància de Catalunya, amb un 11% de la despesa.

A més, ha emfatitzat la importància de les 53 reserves de biosfera declarades a Espanya: "Són la base per a l'ecoturisme, i l'ecoturisme genera llocs de feina, ingressos i assegura la sostenibilitat de la destinació turística".

stats