Societat 25/03/2022

El Govern entrega les claus de vuit habitatges de protecció pública a Palma

"És un dret de la ciutadania i per això no ha de ser fruit de l'especulació", ha afirmat la presidenta, Francina Armengol

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en l'entrega de claus d'aquest divendres

PalmaEl Govern balear ha lliurat aquest divendres les claus de vuit habitatges de protecció pública al barri del Amanecer, a Palma, amb la finalitat que els adjudicataris "puguin viure dignament i plantejar la seva vida, des d'ara, com ells vulguin". Segons ha manifestat la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant l'acte que ha tingut lloc al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, "el d'avui és un dia bell, dels que val la pena viure en política".

"Poder entregar les vuit claus és fruit d'un treball previ, d'una voluntat política i de diners destinats a l'habitatge", ha destacat Armengol. "Aquest Govern creu que és un dret de la ciutadania, que no ha de ser fruit de l'especulació del mercat, per poder viure dignament i plantejar la vida com cadascú vulgui", ha afegit. La presidenta de les Balears ha agraït a Cort la cessió del solar i "el coratge i la valentia" per tirar endavant projectes com el d'aquest divendres. "Quan es construeix, es pensa en qui ha de viure a l'habitatge i en l'economia local", ha apuntat.

Armengol ha recordat, així mateix, que malgrat la incertesa del context europeu actual i després de la pandèmia, el Govern "està lluitant per fer possible garantir aquest dret de la ciutadania, demostrant que no són paraules, sinó fets". "Des que governam, s'ha prioritzat aquesta política pública i per això avui es poden lliurar aquestes claus", ha subratllat.

La promoció, que ha suposat una inversió d'un milió d'euros, fou guardonada recentment amb el premi Ciutat de Palma Guillem Sagrera d'arquitectura 2022. És una promoció amb un sistema de construcció d'arquitectura sostenible que permetrà reduir en gran manera el consum energètic de les famílies. A més, en aquests moments hi ha en construcció a les Balears 612 habitatges de protecció pública, 192 dels quals estan a Palma, repartits en sis promocions.

stats