Societat 31/07/2020

El Govern destituirà Joan Gual de Torrella com a president de l'Autoritat Portuària

El Consell de Govern farà efectiva aquesta decisió el pròxim divendres

Maria Llull
2 min
Joan Gual de Torrella, en una imatge d'arxiu

PalmaEl Govern ha decidit destituir Joan Gual Torella del seu càrrec de president de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), segons ha comunicat aquest divendres la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa. "El president de l'APB ha posat el càrrec a disposició del Govern i acceptarem aquesta disposició", ha dit Costa. "Procedirem al cessament la setmana que ve", ha afegit.

La mateixa consellera va indicar després del Consell de Govern de divendres passat que l'Executiu decidiria en funció de la informació que pogués tenir. Sobre els motius que han precipitat la destitució, Costa ha recordat que la part judicial d'aquest cas està "sota secret de sumari" i que, a hores d'ara, l'Executiu no té més informació que fa set dies. "Som respectuosos amb el procediment judicial", ha dit. Però la portaveu ha matisat que "hi ha un vessant de responsabilitat més política del nomenament, que va ser per Consell de Govern", ha comentat.

"El president va explicar la seva posició aquesta setmana en el consell d'administració", ha continuat Costa, que ha apuntat que la destitució no pot ser efectiva aquest divendres mateix perquè "s'ha de fer un expedient amb la proposta de cessament". Després, "es comunicarà la decisió al ministeri corresponent", en aquest cas el de Foment, i "es publicarà en el BOE". A més, la consellera ha apuntat que, de moment, l'Executiu no té cap proposta per substituir Gual de Torrella.

Sobre si el PSIB ha rebut pressions per part de MÉS i Podem per apartar Gual de Torrella del seu càrrec, Costa s'ha limitat a dir que "els acords de Consell de Govern són secrets" i ha assegurat que, des de dimecres –dia que es va reunir el consell d'administració de l'APB–, l'únic fet destacable és que "ell ha posat el càrrec a disposició".

stats