Societat 18/10/2018

El Govern destinarà 68 milions d'euros de l'impost turístic a 48 nous projectes

S'han aprovat nou iniciatives d'adquisició o rehabilitació d'habitatges per destinar al lloguer social

Carles Tudurí
2 min
La rehabilitació Torres del Temple és un dels projectes aprovats l'any passat.

PalmaEl Govern destinarà un total de 68,8 milions d'euros de l'impost turístic a 48 projectes, dels quals quasi 49 milions corresponen a iniciatives desenvolupades a Mallorca; 9,2 a Menorca; 8,8 a Eivissa i 1,8 a Formentera, segons ha informat aquest dijous l'Executiu autonòmic. Aquest llistat de projectes haurà de ser aprovat pel ple de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, convocat per a la setmana que ve, i la decisió s'haurà d'elevar al Consell de Govern perquè sigui ratificada.

Els recursos econòmics totals del Fons de l'Impost de Turisme Sostenible 2018 són de 110.541.794 euros. L'import disponible del Fons 2018 per a nous projectes és de 68.840.016 euros i el destinat a projectes pluriennals, de 41.701.778 euros.

Del total de 119 projectes nous presentats, 22 no reunien els requisits mínims de la convocatòria i, per tant, no varen poder ser valorats. Dels 97 restants, se n'han seleccionat els 48 amb més puntuació d'acord amb els objectius que va establir el Pla anual d'impuls del turisme sostenible 2018, aprovat per la comissió el passat 28 de juny i ratificat per Consell de Govern el 29 de juny.

Dels 48 projectes aprovats, 9 fan referència a la nova línia que es va incorporar en aquesta convocatòria: la rehabilitació o adquisició d'habitatges destinats al lloguer social. La línia amb més projectes aprovats és la destinada a paisatge, conservació i divulgació d'espais de rellevància ambiental, amb un total de 18. Per a la rehabilitació, adquisició o manteniment de patrimoni cultural hi ha 7 projectes i per a diversificació del model econòmic mitjançant projectes de formació del capital humà, d'R+D+i, transició energètica i diversificació del producte turístic sostenible per fomentar la competitivitat i allargar la temporada turística, 11 iniciatives. La resta corresponen a projectes que fan referència a algunes línies esmentades.

23 projectes corresponen a Mallorca; 6, a Menorca; 4, a Eivissa i 1, a Formentera. Un total de 14 iniciatives suposaran inversions a totes les illes.

stats