Societat 06/08/2021

El Govern destinarà més de mig milió d'euros a mitjans de comunicació en català

La convocatòria d'enguany inclou una línia d'ajuts per a l'edició en català de publicacions en castellà

ARA Balears
1 min
La redacció de l'ARA

PalmaEl Govern destinarà fins a 635.000 euros en ajuts a mitjans de comunicació en català, segons ha informat aquest divendres l'Executiu. L'import de la convocatòria d'enguany incrementa en 60.000 euros la de l'any passat i inclou la novetat d'una partida destinada a projectes d'edició en català de publicacions en castellà.

Les ajudes a mitjans de comunicació en català a les Illes contribueixen a la continuïtat del sector, que dona feina directa a un centenar de persones, ha destacat el Govern. A més, "garanteix la pluralitat informativa, pilar bàsic d'una societat democràtica", tal com ha assenyalat la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior.

Cal recordar que es tracta d'una convocatòria anual per part de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística. L'objectiu d'aquestes ajudes és fomentar la presència de la llengua catalana en els mitjans de comunicació de la Comunitat.

Com en anys anteriors, se'n podran beneficiar les publicacions de premsa diària, premsa local, de temàtica especialitzada i les emissions de ràdios i televisions en llengua catalana que hagin duit a terme la seva activitat durant l'any 2020. El termini per presentar les sol·licituds acaba el proper dia 19 d'agost.

stats