Societat 23/11/2020

El Govern balear destina més de 10 milions d'euros a compensar les pèrdues dels autobusos de línia

L'objectiu d'aquesta nova mesura és evitar la fallida de les empreses que gestionen aquests serveis

Ara Balears
1 min
En una primera fase de la campanya, s'han fet enquestes a la pròpia estació intermodal i ara s'obre l'abast de la consulta en línia. / CAIB

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns un decret llei de mesures urgents per pal·liar els efectes de la pandèmia en les empreses que gestionen els autobusos de línia de les Illes Balears. Segons han informat a través d'un comunicat, l'Executiu autonòmic destinarà un total de 10,4 milions per compensar les pèrdues del transport interurbà durant la crisi sanitària.

El Govern ha remarcat que durant la pandèmia els serveis de transport públic regular per carretera han registrat caigudes de la demanda de fins al 95% i han recordat que la reducció d’usuaris no només s’ha limitat al període de durada del primer estat d’alarma, sinó també durant els mesos posteriors, en els quals es concentra la major part de l’activitat turística a les Illes Balears. Davant aquesta situació, el Govern ha justificat l'aprovació d'aquest decret llei de mesures urgents per tal d'evitar la fallida de les empreses que duen a terme aquest servei públic i del sector.

"Aquest dèficit justifica que les administracions assumeixin un reequilibri econòmic mitjançant una compensació econòmica extraordinària dels contractes de concessió de serveis de transport públic regular d’ús general", ha sentenciat l'Executiu en el comunicat.

Un cop aprovada aquesta mesura, el Govern ha informat que

stats